Syksyinen asukuvaus

Maanantaina suuntasimme aamupäivästä ystäväni Jennan kanssa kuvaamaan syksyisiä asukuvia Helsingin Kruununhakaan. Visiona oli löytää Etelä-Helsingin upeista vanhoista taloista kauniita, värikkäitä seiniä kuvaustaustaksi, mutta kävellessämme syksyisillä kaduilla löysimme muutaman muunkin varteenotettavan kuvauslokaation.

Ihanan lohenpunaisen seinän löysimme Kruununhaasta eräältä sisäpihalta. Kuvauksissa käytin ah-niin-ihanaa Sigma 35mm f/1.4 Art - linssiä, joka on kovaa vauhtia ottamassa ykkössuosikin paikkaa kuvauskalustossani.

DSC_5739-5.jpg
DSC_5775-2.jpg

Jennaa on erittäin miellyttävää kuvattava, koska valokuvausharrastuksen ja bloggaamisen myötä hänellä on hyvä käsitys siitä, mikä näyttää kuvissa hyvältä, ja näkemyksemme kohtaavat hyvin. Jennalla on myös mielettömän ihana, persoonallinen tyyli!

DSC_5815.jpg

Sisäpihalla aikamme kuvailtuamme kiertelimme pitkin Kruununhakaa, ja pysähdyimme kuvaamaan muutamassa muussa lokaatiossa Helsingin Tuomiokirkon läheisyydessä ja Kauppatorin kupeessa. Sää oli hieman haastava auringon pilkistäessä säännöllisen epäsäännöllisesti pilvien takaa, mutta pilvistä säätä suosivana onnistuin yllätyksekseni nappaamaan muutaman kelpuutettavan kuvan myös auringon paistaessa.

DSC_5874-2.jpg
DSC_5885.jpg
DSC_5923.jpg

Parin tunnin kiertelyn jälkeen pysähdyimme Pohjoisesplanadille vielä kahville, ja löysin samalla Jennan suosituksesta syksyn uuden suosikkijuomani, chai laten! Istuskellessamme räpsäisin Jennasta vielä muutaman otoksen. Mietimme samalla jo hieman, millaiset seuraavat kuvaukset voisivat olla, joten tulette varmasti näkemään häntä täällä jatkossakin :)

DSC_5974.jpg

Käy tutustumassa Jennan blogiin tästä!
nouw.com/jennavan

 

- Emmi

Talvipuutarha

Idea muotokuvauksesta Helsingin Talvipuutarhassa on pyörinyt päässäni jo pitkään, ja vihdoin päästiin ihanan ystäväni Annin kanssa toteuttamaan siellä kiva setti. Sattui hyvä tuuri, eikä paikalla ollut juurikaan ihmisiä paria henkilöä lukuunottamatta, ja pääsimme kuvaamaan kaikessa rauhassa.

DSC_4800.jpg

Talvipuutarha on yleisölle avoin kasvihuone Helsingissä, jossa on trooppista kasvillisuutta aina kaktuksista palmuihin. Paikka on todella tunnelmallinen kauniine istuskelupaikkoineen ja karppialtaineen. Kuvaaminen on sallittua ilman lisävarusteita, kuten jalustaa tai softboxia. Suosittelen lämpimästi tutustumaan paikkaan!

Sää suosi puolipilvisellä taivaalla, ja lasikattojen ansiosta saatiin potretteja varten kaunis pehmeä valo. Kameran keulalla oli uusin linssihankintani Sigma 35mm f/1.4 Art, jota olen pitkään himoinnut, ja jonka viimein pääsin kotiuttamaan verkkokauppa.comin outlet-osastolta ♥

DSC_4806-2.jpg
DSC_4812-3.jpg

Editoinnissa hain tarkoituksella kuviin tummia, neutraaleja ja viileitä sävyjä laskemalla värikylläisyyttä. Muutamaan kuvaan halusin kuitenkin päästää myös vähän lämpöä.

DSC_4841-2.jpg
DSC_4902-2.jpg
DSC_5072-2.jpg

Alla on ehdoton suosikkini tämänpäiväisestä setistä. Pidän kuvan kokonaisuudesta, niin Annin asennosta ja ilmeestä kuin etualan peikonlehdistä.

DSC_5055-2.jpg

Mitä blogin kirjoittamiseen tulee, tiedossa ei toistaiseksi ole tiettyä päivitysrytmiä, vaan ajatuksena olisi tehdä tämän kaltaisia yhteenvetoja kuvausseteistä, sekä muuten vain purkaa valokuvaamiseen liittyvää ajatusvirtaa. Aikoinaan olen blogia pitänyt suhteellisen aktiivisesti, mutta erityisesti “päivittämisen pakko” tappoi motivaation ja innostus lopahti. Pidetään tämä siis ns. hyvän mielen bloggaamisena :)

Ihanaa syksyistä viikkoa!

- Emmi

PS. Aktiivisempaa kuvapäivittelyä Instagramissa @emmipphoto!