Talvipuutarha

Idea muotokuvauksesta Helsingin Talvipuutarhassa on pyörinyt päässäni jo pitkään, ja vihdoin päästiin ihanan ystäväni Annin kanssa toteuttamaan siellä kiva setti. Sattui hyvä tuuri, eikä paikalla ollut juurikaan ihmisiä paria henkilöä lukuunottamatta, ja pääsimme kuvaamaan kaikessa rauhassa.

DSC_4800.jpg

Talvipuutarha on yleisölle avoin kasvihuone Helsingissä, jossa on trooppista kasvillisuutta aina kaktuksista palmuihin. Paikka on todella tunnelmallinen kauniine istuskelupaikkoineen ja karppialtaineen. Kuvaaminen on sallittua ilman lisävarusteita, kuten jalustaa tai softboxia. Suosittelen lämpimästi tutustumaan paikkaan!

Sää suosi puolipilvisellä taivaalla, ja lasikattojen ansiosta saatiin potretteja varten kaunis pehmeä valo. Kameran keulalla oli uusin linssihankintani Sigma 35mm f/1.4 Art, jota olen pitkään himoinnut, ja jonka viimein pääsin kotiuttamaan verkkokauppa.comin outlet-osastolta ♥

DSC_4806-2.jpg
DSC_4812-3.jpg

Editoinnissa hain tarkoituksella kuviin tummia, neutraaleja ja viileitä sävyjä laskemalla värikylläisyyttä. Muutamaan kuvaan halusin kuitenkin päästää myös vähän lämpöä.

DSC_4841-2.jpg
DSC_4902-2.jpg
DSC_5072-2.jpg

Alla on ehdoton suosikkini tämänpäiväisestä setistä. Pidän kuvan kokonaisuudesta, niin Annin asennosta ja ilmeestä kuin etualan peikonlehdistä.

DSC_5055-2.jpg

Mitä blogin kirjoittamiseen tulee, tiedossa ei toistaiseksi ole tiettyä päivitysrytmiä, vaan ajatuksena olisi tehdä tämän kaltaisia yhteenvetoja kuvausseteistä, sekä muuten vain purkaa valokuvaamiseen liittyvää ajatusvirtaa. Aikoinaan olen blogia pitänyt suhteellisen aktiivisesti, mutta erityisesti “päivittämisen pakko” tappoi motivaation ja innostus lopahti. Pidetään tämä siis ns. hyvän mielen bloggaamisena :)

Ihanaa syksyistä viikkoa!

- Emmi

PS. Aktiivisempaa kuvapäivittelyä Instagramissa @emmipphoto!