Labradoodlejen potrettikuvaukset

Poikaystäväni perhe on kaavaillut koiran hankkimista lähitulevaisuudessa, ja tämän johdosta kävimme syyskuussa tutustumassa australian labradoodle - rotuisiin koiriin eräällä kasvattajalla järjestetyssä suurtapaamisesta. Tapaamisessa tuli yhdistyksen toimihenkilöiden kanssa puhetta valokuvausharrastuksestani, ja ennen kuin huomasinkaan, olimme sopineet järjestävämme koirien potrettikuvauksen tulevalle tapaamiselle. Niimpä vietin sunnuntaina 18.11. pari tuntia Kirkkonummella, Sundsbergin koirapuistossa kuvaten mitä mahtavimpia koirapersoonia!

IMG_0135.JPG
IMG_0122.JPG

Australian labradoodle on rotuna todella kirjava; koiria löytyy kolmea eri kokoa, kahta eri karvanlaatua sekä laaja kirjo erilaisia värejä. Vaikka kaikki tapaamisen koirat edustivat siis samaa rotua, ne eivät juurikaan olleet keskenään saman näköisiä! Luonteeltaan labradoodlet ovat erittäin ystävällisiä ja sosiaalisia, mikä helpotti kovasti työtäni kuvaajana.

Voit tutustua rotuun tarkemmin Suomen Australian Labradoodle - rotuyhdistyksen sivuilla.

IMG_0134.JPG

Käytin kuvauksissa Sigma 35mm f/1.4 Art - linssiä, joka toimi tarkoituksessaan oikein hyvin, koska sen kanssa pääsi tarpeeksi lähelle koiraa ja hyödyntämään eri kuvakulmia. Sää oli selkeä ja kirkas, ja taustalle saatiinkin loppuajasta mahtava auringon kajo.

IMG_0136.JPG

Tapaamisessa oli paikalla erään kasvattajan täysi pentue emoineen, ja otimme heistä perhepotretin. Nuorien koirien kanssa saa olla valppaana, jotta saa vangittua juuri sen sekunnin sadasosan, kun kaikki jaksavat pysyä paikoillaan ja kasvot ovat näkyvillä. Kärsivällisyyttä kuvauksissa vaadittiinkin, mutta se kyllä palkittiin onnistuneilla otoksilla.

IMG_0115.JPG

- Emmi