Vuoden 2019 ensimmäiset potretit

Jopas pääsi venähtämään vuoden ensimmäisten potrettien julkaisu tänne blogin puolelle, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan... :) Tammikuun alussa otettiin sunnuntaiaamun vähäisistä valoisista tunneista ilo irti Jennan kanssa ja kuvattiin rauhallista, lämminhenkistä potrettia. Kuvissa käytin 35mm f/1.4 ja 85mm f/1.8 - linssejä.

Setissä testailin hieman erilaisia variaatioita editoinnissa, ja lopputuloksen näet alapuolella. Mikä edittityyleistä iskee just suhun eniten? 

IMG_0258.JPG
IMG_0257.JPG
IMG_0274.JPG
IMG_0269.JPG
IMG_0273.JPG
IMG_0271.JPG
IMG_0261.JPG

- Emmi

Kuvaukset kaislikossa

Itsenäisyyspäivänä sovittiin kuvaustreffit Annin kanssa ajatuksena kuvata potretteja kaislikossa, ja ai että, millainen sää meitä suosi! Ensimmäistä kertaa viikkoihin oli aivan ihana pikkupakkanen ja auringonpaiste, täydellinen ajoitus siis kuvaukselle <3

Vaihdettuani ykkösrunkoni vihdoin ja viimein täysikennoiseen, pari vuotta uskollisesti palvellut Nikkor 50 mm f/1.4 G alkoi tuntua hieman liian lyhkäiseltä polttoväliltä omaan makuuni, ja kaipasin kalustoon hieman variaatiota. Niinpä kävin tekemässä Rajalassa vaihtokaupat Nikkor 85mm f/1.8 G - linssiin, ja tähän mennessä olen ollut aika vaikuttunut sen jäljestä!

Tässä siis muutama räpsy itsenäisyyspäivältä, olkaa hyvät :) 

IMG_0185.JPG
IMG_0181.JPG

Olen kokeillut editoinnin suhteen hieman uusia lähestymistapoja, ja olen kovasti tykästynyt hieman viileähköön, sinisävyiseen fiilikseen. Vielä on ehkä hieman se ns. “tavaramerkkityyli” hakusessa, mutta uskaltaisin sanoa että oikeaan suuntaan ollaan menossa.. :) Otan kuitenkin erittäin mielelläni kommenttia kuvista ja editointityylistä vastaan!

IMG_0180.JPG
IMG_0188.JPG

- Emmi

Labradoodlejen potrettikuvaukset

Poikaystäväni perhe on kaavaillut koiran hankkimista lähitulevaisuudessa, ja tämän johdosta kävimme syyskuussa tutustumassa australian labradoodle - rotuisiin koiriin eräällä kasvattajalla järjestetyssä suurtapaamisesta. Tapaamisessa tuli yhdistyksen toimihenkilöiden kanssa puhetta valokuvausharrastuksestani, ja ennen kuin huomasinkaan, olimme sopineet järjestävämme koirien potrettikuvauksen tulevalle tapaamiselle. Niimpä vietin sunnuntaina 18.11. pari tuntia Kirkkonummella, Sundsbergin koirapuistossa kuvaten mitä mahtavimpia koirapersoonia!

IMG_0135.JPG
IMG_0122.JPG

Australian labradoodle on rotuna todella kirjava; koiria löytyy kolmea eri kokoa, kahta eri karvanlaatua sekä laaja kirjo erilaisia värejä. Vaikka kaikki tapaamisen koirat edustivat siis samaa rotua, ne eivät juurikaan olleet keskenään saman näköisiä! Luonteeltaan labradoodlet ovat erittäin ystävällisiä ja sosiaalisia, mikä helpotti kovasti työtäni kuvaajana.

Voit tutustua rotuun tarkemmin Suomen Australian Labradoodle - rotuyhdistyksen sivuilla.

IMG_0134.JPG

Käytin kuvauksissa Sigma 35mm f/1.4 Art - linssiä, joka toimi tarkoituksessaan oikein hyvin, koska sen kanssa pääsi tarpeeksi lähelle koiraa ja hyödyntämään eri kuvakulmia. Sää oli selkeä ja kirkas, ja taustalle saatiinkin loppuajasta mahtava auringon kajo.

IMG_0136.JPG

Tapaamisessa oli paikalla erään kasvattajan täysi pentue emoineen, ja otimme heistä perhepotretin. Nuorien koirien kanssa saa olla valppaana, jotta saa vangittua juuri sen sekunnin sadasosan, kun kaikki jaksavat pysyä paikoillaan ja kasvot ovat näkyvillä. Kärsivällisyyttä kuvauksissa vaadittiinkin, mutta se kyllä palkittiin onnistuneilla otoksilla.

IMG_0115.JPG

- Emmi

Turpaterapiaa

Pari viikkoa sitten herätyskello soi arkivapaana klo 8.30 (kyllä, mulle iso saavutus päästä vapaapäivänä niinkin aikaisin ylös sängystä :D), ja suuntasin ystäväni Pinjan mukaan tallille kuvaamaan maailman sympaattisinta 5 vuotiasta fwb-ruunaa, “Bobia”. Koska Bobi on myynnissä, otimme siitä muutamat rakennekuvat, joista pari oli jopa melko edustavia poitsun touhuamisesta ja ei-niin-ideaaleista jalka-asennoista huolimatta.

Rakennekuvissa käytin Nikkor 50mm f/1.4 G - objektiivia.

IMG_0092.JPG

Rakennekuvien jälkeen Pinja kävi satuloimassa Bobin, ja suuntasimme kentälle kuvaamaan hieman ratsastuskuvia. Nuoren hevosten menoa oli mukava seurata kameran etsimestä! Ilma oli kostea ja sumuinen, ja saimmekin kuville kauniin utuisen taustan. Näissä kuvissa käytin Tamron 24-70mm f/2.8 Di VC USD - linssiä, mutta tilanteeseen olisi paremmin sopinut alunperin hevoskuvaukseen hankkimani Tamron 70-200mm f/2.8. Joidenkin kuvien epätarkkuus ei miellyttänyt silmääni, mutta pienellä editoinnilla kuvia sai onneksi jonkin verran pelastettua.

IMG_0090.JPG
IMG_0088.JPG
IMG_0087.JPG
IMG_0085.JPG

Kuvasimme myös muutaman poseerauskuvan, joista tuli ehdottomasti reissun suosikkini! Yli 10 vuoden hevostaustan omaavana teki todella hyvää päästä hetken tauon jälkeen näiden karvaturpien pariin. Tallilla vierähtikin pari tuntia aikaa, ja siellä kuluisi helposti koko päiväkin. Ken tietää, ehkä tästä intoudun vielä tulevana kesänä palaamaan ratsastuskilpailuihin kentän laidalle kuvaamaan… :)

IMG_0094.JPG

- Emmi

Lappi-Pohjanmaa-miniloma

Viime viikot ovat olleet koulun- ja työntäyteisiä, ja tenteistä selviydyttyäni pääsin vihdoin pienelle reissulle hengähtämään. Lentokone lennätti minut keskiviikkona Helsinki-Vantaan lentoasemalta Rovaniemelle pikkusiskoni luokse kyläilemään (selvisin yksin lentämisestä kunnialla, jes!). Kamera oli tietenkin pakattuna mukaan ruskakuvien toivossa, mutta pettymyksekseni olin tietenkin heti keskiviikkoaamuna flunssan kourissa, minkä vuoksi kuvaamiset rajautuivat neljän seinän sisälle.

IMG_0025.JPG
IMG_0024.JPG

Kuvasimme Miljan kanssa muutamia potretteja valonauhan kanssa, ja hämärän luonnonvalon ansiosta kuvista tulikin mielestäni mukavan tunnelmallisia.  Objektiivina toimi vanha tuttu Sigma 35mm f/1.4 Art.

IMG_0026.JPG
IMG_0027.JPG

Vietettyäni pari kuumeista, mutta mukavaa päivää Miljan luona suuntasin junalla viikonlopuksi kotiin Ylivieskaan, missä odotti vanha luottomallini, rakas koiramme Unna. Parin sisällä vietetyn päivän jälkeen seinät tuntuivat kaatuvan päälle, joten flunssaa uhmaten kävimme pienillä kävelyillä metsässä ulkoiluttamassa kameraa.

IMG_0028.JPG
IMG_0035.JPG

Onneksi myös Ylivieskassa oli ruska, joten pääsin nauttimaan osani siitä Rovaniemen ruskan skippaamisesta huolimatta. Rolloon on kuitenkin pakko päästä uudelleen kameran kanssa! 

Lisää koirakuvia pitäisi olla tiedossa yllättävänkin pian, sillä olen lupautunut kuvaamaan erään rotuyhdistyksen tapaamisessa. Söpöysvaroitus siis annettu ;)  Siihen mennessä yritän kuitenkin toipua tästä turhankin sitkeästä flunssasta, ainakin kuvien editointiin pitäisi olla aikaa sairastellessa!

IMG_0034.JPG
IMG_0031.JPG
IMG_0009.JPG

- Emmi